Bringebærostekake – lavkarbo

29663861_1304633323003303_399332751_n

Deilig, frisk ostekake med bringebærsmak. Denne laget vi første gang da vi feiret Ellens 17-årsdag påsken 2018.

Her er det lurt å tenke på rekkefølgen du lager de forskjellige delene. Ta først bringebærene ut av fryseren. Så lager du bunnen og deretter fromasjen. Geleen til å legge på toppen lager du når fromasjen har satt seg – gjerne et par timer etter du har laget fromasjen.

Nøttebunn,
Inspirert av Fedons himmelske ostekake
200 g malte kjerner: rå cashewnøtter, solsikkekjerner, hasselnøtter, mandler e.l.
2 ss sukrin gold
4 ss romtemperert smør

Hakk nøttene til ønsket grovhet i en foodprocessor. Tilsett sukrin og smør. Trykk ut deigen til den er jevnt fordelt i bunnen på en lettsmurt teflonform. Stekes på nederste rille i ca 10 minutter ved 175 grader C. Når det begynner å lukte stekt, er den ferdig. Sett bunnen til avkjøling.

Bringebærfromasj 
Inspirert av http://www.detsoteliv.no
600 g fryste bringebær
100 g sukrin gold + 8 dråper stevia
1/2 ts vaniljepulver
2-3 ss sitronsaft, ferskpresset
6 plater gelatin, vurder om du vil ha 7
3 dl lettrømme
3 dl kremfløte
200 g Philadelphia lett

Tin bringebærene til bringebærfromasjen og bringebærgeleen og la dem renne av i en sikt.    Den saften som renner av trenger du ikke å varme opp sammen med resten av safta senere. Bland den bare inn til slutt.

Legg gelatin i bløt i kaldt vann.

Ha bærene fra sikta i en kjele og kok dem opp langsomt. Mos dem med en sleiv og ha dem over i sikta igjen. Press safta gjennom og skrap av utsiden av sikten noen ganger underveis. Når du ikke får ut mer saft, ha bærene tilbake i kjelen og tilsett ca 1 dl vann, kok opp på nytt, sikt bærene en gang til. Ta av 2 dl saft til geleen. Hell resten av saften i kjelen (som du har skylt ut bringebærsteinene av). Varm opp og tilsett søtningsmiddel, vaniljepulver og sitronsaft. Klem væsken av gelatinen og løs den opp i den varme bringebærsafta. Safta skal helst ikke koke, jeg synes smaken blir best når den ikke har kokt så mye. Avkjøl safta.

Når bringebærsafta er kjølt ned, blander du den sammen med rømme og philadelphia. Pisk kremen slik at det danner seg myke topper. Bland kremen og rømme-bringebær-osteblandingen sammen.

Hell bringebærfromasjen over kakebunnen i formen og sett formen i kjøleskapet i minst 4 timer, slik at fromasjen stivner.

Gelelokk
2 dl bringebærsaft (ca 400 g bringebær)
50 g sukrin gold
2 plater gelatin
1 ts gelatinpulver

Bløt opp gelatinen i kaldt vann, ca 10 min. Varm opp bringebærsaften og sukrinen, løs opp gelatinen i den varme saften. Jeg rørte ut gelatinpulveret i saften rett fra posen, og fortsatte å røre til jeg ikke så flere gelatinperler i den varme saften.

Kjøl ned geleen og hell over fromasjen. Pass på at fromasjen er stivnet først.

29745547_1304633333003302_130132689_n

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s