Snickerskuler fra Frøken Holm

img_1940

Frøken Holm lager mye godt, og vi måtte bare prøve snickerskulene hennes. Hele porsjonen ble spist opp på kort tid, og sønnen som ikke spiser lavkarbo syntes også at de var gode.

Vi har gjort noen få endringer i oppskriften, og markert dem med å sette teksten i kursiv:

Til 60 små snickerskuler trenger du:

120 gr fibersirup (vanlig sirup hvis du kan spise sukker)
4 ss sukrin gold (brunt sukker hvis du tåler det)
1/2 ts salt
30 gr peanøttmel
ca 100 g finhakkede, salte peanøtter

Sjokolade til trekk, jeg smeltet 100 gr Cavalier bakesjokolade. Originaloppskriften sa 200 g

Hakkede peanøtter til pynt

Slik gjør du:
Ha sirup og sukker i en kjele og varm opp til det bobler
Tilsett resten av ingrediensene og bland. Det blir en litt tykk, «grøt»-masse.
Avkjøl 20-25 minutter, da er masssen fast nok til at du kan trille kuler. Ellen trillet ca 60 små kuler og satte dem på en middagstallerken.Frøken Holm
Sett kulene i fryseren i ca 20 minutter mens du smelter sjokolade, jeg smelter den over vannbad.
Hakk peanøtter og legg dem utover et bakepapirkledd brett
Dypp hver kule i sjokolade. Bruk to gafler. Legg dem på de hakkede peanøttene. Fint å være to som jobber sammen når det skal dyppes.

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s