Fransk sjokoladekake med mokkakrem og sjokoladeganache – lavkarbo

IMG_1896

Deilig sjokoladekake fylt med mokkakrem med sjokoladeganache på toppen. Selve kaken er Fedon Lindbergs franske sjokoladekake, tilpasset lavkarbo. Kremene er fra simplysohealthy.com. Kaken er nøttefri, glutenfri og lavkarbo.

Begynn med å ta ut philadelphia eller tilsvarende kremost fra kjøleskapet. Bak så  sjokoladekake etter denne oppskriften, men uten å lage sjokoladeglasuren. Når kaka står i ovnen kan du lage sjokoladeganachen. Den bruker lang tid på å kjøle seg ned og tykne. Når kaken er ferdig stekt lar du den kjøle ned til romtemperatur og deler den i to lag.

Dette er en mørk og kraftig sjokoladekake. Hvis du liker litt mindre kraftig sjokoladesmak, kan du bytte ut deler av sjokoladen med lys sjokolade.

Ingredienser sjokoladeganache
120 g mørk sjokolade (eks. Cavalier mørk bakesjokolade)
2,3 dl / 1 cup kremfløte
2 ts vaniljeekstrakt

Søtning: Hvis du har usøtet sjokolade, bruker du 60 ml sukrin + til søtning. Hvis du har søtet sjokolade, smak til med sukrinmelis eller steviadråper.

Fremgangsmåte sjokoladeganache
Hakk sjokoladen smått hvis du ikke bruker Cavalier bakesjokolade som allerede er i småbiter. Ha sjokoladen i en bolle og sett den til side.
Varm opp kremfløten i en liten gryte. Bruker du usøtet sjokolade, har du også i søtningsmiddelet. Bruk lav varme og rør ofte. Når det simrer, ta gryta vekk fra plata og tilsett vaniljeekstrakten.
Hell den varme kremblandingen over sjokoladen og rør til sjokoladen er smeltet og du har en jevn blanding. La ganache kjølne og tykne.

Ingredienser mokkakrem
230 gram philadelphia eller annen kremost
1 1/2 ss sukrin+ (denne er dobbelt så søt som sukker)
1 ts vaniljeekstrakt
1 ts pulverkaffe-pulver, (nescafe original)
1,2 dl / 1/2 cup kremfløte
1 ts sukrin +

Fremgangsmåte mokkakrem
Pisk kremfløte og 1 ts sukrin + til det dannes stive topper.
Bland kremosten, 1 1/2 ts sukrin +, vaniljeekstrakt og kaffepulver med en håndmikser til det blir luftig.
Bland 1/3 av den piskede kremen inn i ostekremen. Fold så inn resten av den piskede kremen.
Legg det som er toppen av kaka på et kakefat med snittflaten opp. Bre på kremen. Legg den andre delen oppå, med snittflaten ned. Sett kaka kjølig et par timer så den får sette seg.

Hell eller bre sjokoladeganachen over toppen av kaka og la den gjerne renne litt ned over sidene på kaka. Sett kaken kjølig til ganachen har satt seg.

 

Reklamer

One comment

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s