Fransk sjokoladekake – Fedon Lindberg – lavkarbo

IMG_1895Dette er den sjokoladekaken vi liker best. Den er glutenfri, nøttefri og lavkarbo.Kan også lages laktose/melkefri hvis man bytter ut noen ingredienser. Oppskriften er hentet fra boka: Naturlig slank, gå trygt ned i vekt med balansert lavkarbo av Fedon Lindberg. Vi har endret søtningsmiddelet fra fruktose til Sukrin gold og vaniljesukker til vaniljepulver. Vi pleier å bruke Cavalier sjokolade som er søtet med Stevia eller sjokolade fra Green & Black. Sistnevnte sjokolade er ikke lavkarbo.

Ingredienser kake:
250 g mørk sjokolade
150 g smør
5 store egg
125 g sukring gold
2 ts vaniljepulver

Ingredienser sjokoladeglasur:
1 dl kremfløte
125 g mørk sjokolade

Springform, ca 24 cm i diameter. Stekes i ovn ved 160 grader celsius i 50-60 minutter.

Fremgangsmåte kake:
Smør formen og dekk bunnen med bakepapir. Brekk opp sjokoladen og smelt den sammen med smøret på svak varme. Rør kraftig til sjokolade og smør blir til en jevn masse. Avkjøl så til romtemperatur.

Skill eggene. Pisk eggehvitene stive og pisk så halvparten av sukrinen inn i eggeehvitene til en tykk marengs. (Marengsen vil falle sammen.) Pisk en tykk eggedosis av eggeplommene, vaniljepulveret og halvparten av sukrinen.

Fyll røren i formen og stek kaken på nederste rille i ovnen. Sett formen på en rist og avkjøl kaken i formen. Stek i 50-60 minutter. Det er ikke sikkert at kaken virker helt gjennomstekt, men den er best når den taes ut nå.

Klem ned det sprø skallet på kaken når den er kald, og glaser den med sjokoladeglasur.

Fremgangsmåte sjokoladeglasur:
Kok opp fløten. Brekk sjokoladen i små stykker og rør den i den kokende følgen så sjokoladen smelter. Hell den over kaken og glatt den forsiktig til. Sett kaken kjølig så glasuren stivner.

Alternativ finish: Fransk sjokoladekake med mokkakrem og sjokoladeganache

Kaken rett ut av ovnen:
IMG_1895

Ellen bemerket at du kan se fargeforskjeller på toppen av kaka. Det er fordi hun blandet røren forsiktig for å beholde den så luftig som mulig. Jeg synes den kombinerte kakefat/kakeform-løsningen er veldig god, men den lekker dessverre litt.

 

 

 

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s