Vaniljekrem lavkarbo

Frøken Holm postet en oppskrift på skoleboller for noen dager siden. Disse ville jeg lage, så jeg begynte med å lage vaniljekremen i går kveld. Jeg hadde ikke de søtningsmidlene hun hadde, så jeg endret etter det jeg hadde i skapet. Det kjentes litt for søtt ut da den var lunken, men var akkurat passe søt etter vår smak da den var blitt kald.

Vaniljekrem (ca 7 dl):
8 eggeplommer
4 dl fløte
4 ts gelatinpulver
11-12 ml vaniljeekstrakt
50 gram Sukrin +
8 dråper stevia

Fremgangsmåte:
1. Kok opp fløte og vaniljeekstrakt. Ha i gelatinpulver og rør til det er helt løst opp, sett til side.
2. Pisk sammen eggeplommer og søtingsmiddel. Jeg brukte en håndmikser. Det er ikke nødvendig at det blir eggedosis.
3. Jeg pisket inn eggeblandingen i den varme fløten i en tynn stråle og satte kremen til avkjøling.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s