Russiske bryllupskaker – lavkarbo

Disse kakene var yndlingskaker fra tiden før lavkarbo, og vi har prøvd å lage dem i lavkarboversjon. Vi liker både smaken av nykvernet kaffe og ristede hasselnøtter, så dette er bra. Kakene blir ganske porøse. Lars bakte dem første gang julen 2017.

Ingredienser:
1 cup/2,37 dl hasselnøtter
2 ss sukrin gold
1/2 cup – 115 g smør mykt smør
2 ss sukrinmelis
1 ts vaniljeekstrakt
1 ss espressomalt kaffe
1 cup /160 g mel (du får velge det du liker best. Denne oppskriften er opprinnelig med hvetemel. Vi brukte mandler som vi malte selv)

Kakene kan eventuelt rulles i: 
1 cup/160 g sukrinmelis
1 ss espressomalt kaffe

Sett ovnen på 175 grader C med en rist i mitten

Lag kjeksene:
Spre hasselnøttene på et stekebrett og rist i 15-20 minutter eller inntil det lukter. For å se om nøttene er ristet, del en i to. Den skal være gyllenbrun i midten. Ta dem ut av ovnen og la dem kjøle seg ned noe. For å ta av skallet, putt dem i et kjøkkenhåndkle, legg et annet kjøkkenhåndkle over, gni til skallet faller av.

Hakk nøttene i en foodprosessor med 1 ss av sukrinen. (Hvis man putter sukker i, hjelper det til at det ikke blir hasselnøttsmør, har i sukrin for få den samme effekten). Pisk sammen smør og resten av sukrin og sukrinmelis i ca 1 minutt i elektrisk mikser. Bruk K-spaden. Mens du fortsetter å piske, ha i vanilje og kaffe. Pisk i ca 1 minutt til. Bland inn hasselnøtter og mel, fortsatt på medium hastighet. Deigen vil bli fast, men ikke klissete. Den skal samle seg til en ball.

Rull deigen i to pølser, på ca 30 cm. Kutt hver av dem i 24 like store biter. Rull hver bit til en kule og legg dem på en bakepapirkledd bakeplate med ca 1 cm mellomrom. Bakes i 15-20 minutter til de er faste og lett gylne.

Hvis du vil rulle kjeksene i melis og kaffe, lager du til dette mens kakene steker: bland sukrinmelis og kaffe i en pose. Når kjeksene er ferdigstekt, putt 3-4 kjeks oppi posen og rist posen. Kjøles ned på en rist. Når de er nedkjølt, rister du dem i sukrinmelis/espressomiksen en gang til.

Oppbevares i tett boks ca 1 uke eller i fryseren i 4 måneder.

Originaloppskriften står i boka: The joy of Coffee av Corby Kummer. Den har jeg skrevet av for mer enn 20 år siden. https://books.google.no/books/about/The_Joy_of_Coffee.html?id=qNLrJqgfg7wC&redir_esc=y

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s