Lavkarbo knekkebrød som tåler å smøres pålegg på

Denne oppskriften fant jeg på facebookgruppa «Lavkarbogruppen – lukket». Det var Kari-Gro Thorstensen som hadde lagt den ut. Jeg har savna knekkebrød som tåler at jeg legger mer enn et fjærlett trykk på kniven når jeg legger pålegg på, og det gjør disse.

Oppskrift

Kokes i 10 minutter:
ca 450 g blandede frø og nøtter
1 ts salt
ca 4 dl vann

La det stå til det blir kaldt, gjerne over natten for å svelle. Kjør det med stavmikser eller lignende. Tilsett vann til du får en løs røre. Tilsett 2 ss fiberhusk. La det svelle i ca 10 minutter før du brer det utover to bakepapirkledde plater. Del opp til knekkebrød, gjerne med en slikkepott.

Stekes ved 175 grader i 35 minutter. Bytt plass på brettene ca hvert tiende minutt. Så kan du gjerne snu knekkebrødene med undersiden opp og dele dem opp etter slikkepottlinjene.

Hvis du vil ha flatbrød, kan du bre dem enda tynnere

Tørk dem i ovnen ved 100 grader noen timer til de er helt tørre. Jeg satte en gryteklut i ovnsdøra, slik at den ble stående litt åpen.

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s