Biscotti – lavkarbo

IMG_1687

Sett stekeovnen på 155 grader

Melet lages av:
110 gram hasselnøttkjerner legges i kald ovn, stekes i ca 10 minutter. Hell dem ut i et kjøkkenhåndkle og gni av så mye av skallet som du får til
100 g valnøttkjerner

Nøttene kjøres i foodprocesor til konsistens omtrent som grovt, sammalt mel – til det begynner å bli «smør» nederst i foodprosessoren. Du kan lage mel av akkurat de nøttene eller frøene du foretrekker.

Bland det våte:
1 stort egg
60 gram smør, smeltet, avkjølt noe
3 dråper stevia

Bland det tørre:
1/2 dl sukrin gold
1/2 ts vaniljepulver
4 dl mel av nøtter (se over)
1/2 ts johannesbrødkjernemel
to klyper salt
1/2 ts natron
1/4 ts kanel
15 ml (1 ss) espressomal kaffe
15 ml (1 ss)  kakao

Til slutt har du i:
40 g mørk sjokolade (Freias 86% er så tynn at den er lett å skjære i bittesmå terninger når den er romtemperert)

Smak på deigen. Ha i litt mer søting hvis du ikke synes den er søt nok.

IMG_1678

Form deigen til en ball, legg den på et smurt bakepapir eller bakematte av silikon. Fukt hendene med kaldt vann og lag et rektangel av deigen. Deigen skal være fingertykk.

IMG_1679Stekes i ca 20 minutter på 155 grader, til den er «kakeaktig», føles som det tykke området i håndflata di like nedenfor tommelen. . La den kjøle ned i ca 10 minutter. Senk temperaturen til 120 grader.

IMG_1681

Skjær fingerbrede stykker og sett dem på siden.

IMG_1683

Stekes ved 120 grader i 20 minutter, øk varmen til 135 grader, tørk videre i 30 minutter. Kakene skal bli helt sprø før de er ferdige.

Variasjon

Kakene ble spist nesten med en gang. Lars ønsket at de skulle være søtere. Så siden jeg skal ha besøk i morgen, testet jeg ut en ny versjon. Nøttene smaker så godt i seg selv, at jeg prøvde uten sjokolade og kakao. I tillegg la jeg til en spiseskje (15 ml) sukrin gold.

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s