Auberginesalat – melitzana salata

Vi prøvde melitzana salata den tredje uka vår i Hellas i år, og falt helt for den. Vi har ikke prøvd å lage det ennå, men her er fremgangsmåten som Effie (husvertinnen vår) og kelneren på Remetzo i Perdika sa vi skulle bruke.

Grill en hel, ganske stor aubergine. Den skal se brent ut på utsiden og være ganske mushy, eller blaut. La den kjøle seg ned.

Skrap ut innholdet fra auberginen. Bland med presset hvitløk, salt og pepper, hakket persille og kanskje litt grillet, rød paprika.

Effie sa at vi kan ha i majones og/eller yoghurt også hvis vi vil.

Retten ser ikke spesielt delikat ut, men den smaker veldig godt.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s