Hvitløksbrød – keto

Det smakte helt himmelsk å komme hjem fra skibakken og få sprøtt, fett, deilig hvitløksbrød som Peder hadde bakt. Hvitløkssmøret tåler godt 4-5 fedd hvitløk.

Ingredienser
3 dl mandelmel (lag det gjerne selv i foodprosessor)
5 ss fiberhusk
2 ts bakepulver
1 ts salt
2 ts eplecidereddik eller hvitvinseddik
3 dl kokende vann
3 eggehvitter

Hvitløkssmør

150 g romtemperert smør
hvitløk
persille

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 175°C. Bland de tørre ingrediensene i en bolle. Kok opp vannet og tilsett dette, eddiken og eggehvittene mens du miksen med en håndmikser i ca 30 sekunder. Ikke miks for lenge. Fukt hendene og del deigen i 10 biter som du ruller til avlange rundstykker. Sett dem på et bakepapirkledd stekebrett med god avstand (større enn ved gjærbakst). De poffer opp til omtrent dobbelt størrelse. Bak lavt i ovnen i 40-50 minutter. De er ferdige når du hører en hul lyd når du banker i bunnen på dem. La dem avkjøles, gjerne på rist.
Lag hvitløkssmøret mens bollene baker. La det stå i romtemperatur.
Når bollene er kjølt ned, sag dem i to med en brødkniv eller biffkniv og bre hvitløkssmør på begge halvdelene.
Skru opp varmen til 225°C og bak i 10-15 minutter, til de er gylne.
Spises varme eller kalde.
Tips – hvis du synes dette blir for mange hvitløksbrød, lag halvparten som kanelboller. Da blander du bare kanel og sukrin gold i en porsjon smør (130 g smør er passe til 1/2 porsjon boller).
Oppskriften er fra Diet Doctor. Det er Ellen, Lars og jeg som fant ut av at vi ville lage dem som kanelboller, første gang i høstferien 2017 på Alnes. Da var det kanelbollens dag.  På fastelaven 2018 hadde vi besøk av to sett besteforeldre, og en halv porsjon av disse bollene var borte i en fei. Til og med farmor, som ikke er så begeistra for søte ting, syntes dette var digg.
Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s