Vaniljekrem

Disse oppskriftene er ikke testa ut. Etter å ha smakt «Piano zero»er jeg ikke sikker på om jeg vil teste noe annet. Kan jo bare tykne den med litt jbkm.

Vaniljecreme med ost

http://minebedstelchfopskrifter.dk/gammeldags-fastelavnsboller-med-creme/

200 g Philadelphia neutral flødeost

3 æggeblommer str. M/L

1,5-2 spsk Sukrin Gold

1 knsp vaniljepulver

 

Mix ingredienserne til cremen sammen i en skål for sig med en stavblender – og hæld det derefter på en lille sliplet-pande, hvor du langsomt varmer det op under omrøring. Når cremen har en passende konsistens, sættes panden til side og så cremen kan køle lidt

Vaniljecreme

http://mad.birgitsbiks.dk/?p=96

3 æggeblommer

1 spsk Sukrinmelis (den der ligner florsukker)

1 ½ dl fløde (ca.)

1 tsk vanilje

Evt. 1 tsk. Maizena eller Johannesbrødkernemel.

Pisk æggeblommer, sukrin, vanilje og lidt piskefløde i en gryde under opvarmning.

Gør i øvrigt, som hvis du skulle lave bernaisesauce, kom fløden i lidt efter lidt, under konstant piskning. Sæt varmen til middel, og fjern gryden når det begynder at tykne – kom lidt fløde i og pisk videre over varmen igen – fortsæt til det har den ønskede konsistens.

Hvis du ikke syns den er tyk nok, kan du røre lidt maizena eller johannesbrødkernemel ud i lidt koldt fløde og tilsætte det.

Hvis cremen skiller hiver du gryden ind under den kolde hane, og giver det et LILLE skvæt koldt vand – rør kraftigt efter.

Hæld i en skål og køl af.

 

Vaniljekrem med gelatin

http://lavkarbopaminmate.blogg.no/1425942419_lavkarbo_vaniljekrem.html

Dette trenger du til en liten skål med krem:

2 dl kremfløte

0,5 ts vaniljepulver

1 ts gelatinpulver

4 eggeplommer

20 gram tagatesse – ta noe annet søtning

20 gram sukrin

Dette gjør du:

Hell fløte og vaniljepulver i en tykkbunnet kjele

Varm fløten til kokepunktet

Pisk inn 1 ts gelatinpulver

Ta kjelen av platen

Pisk eggeplommer, sukrin og tagatesse til en luftig eggedosis

Ha den varme fløteblandingen i eggedosisen mens du hele tiden pisker

Hell sausen tilbake i kjelen og varm opp under omrøring

Ta kjelen av platen ved kokepunktet og avkjøl (må ikke koke da vil den skille seg)

Rør litt i krem underveis slik at det ikke danner seg snerk

Nå har du en fin vaniljekrem du kan bruke til masse rart

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s