Sesamkjeks

Fra Guro Scheie Vik.

Hvis man vil lage noe kjapt og godt til helgen, kan man surre sammen mandelsesamkjeks. Jeg syns de er best med bare smør, men mange liker dem med ost. De smaker liksom litt som god loff-skorpe.
MANDELSESAMKJEKS
2 dl (snaut 2 dl, enkli) sesamfrø

1 dl (snaut 1 dl) mandelmel

1 ss (stor) fiberhusk

Litt salt

2,5 dl vann
Rør sammen og la svelle noen minutter
Trykk ut over et bakepapir. Tynt. Ta litt vann på hendene innimellom, så går det veldig lett. Man kan også kjevle, men jeg syns det er best å trykke med hendene. Kan drysse på valmuefrø.
Rut opp etter eget forgodtbefinnende.
Stekes på ca 150 grader i 30-40 min på varmluft. Sjekk ofte på slutten. Ikke la dem bli for brune, – da smaker de brent. Aller best er de hvis de liksom blåser seg opp litt.
Når du tar dem ut, er det nok mange som fremdeles er myke. (Bruk en saks og klipp dem etter opprutingsstrekene om de er smeltet sammen noen steder) Legg dem på en rist og tørk dem på ettervarmen i stekovnen. (eller på 50 grader i en halvtime eller no’)
Sprø og deilige ! 😍

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s