56kilos brød med cottage cheese

Ingredienser
  1. 3 ägg
  2. 1/2 liten burk keso (125 gram)/cottage cheese
  3. 3 msk kokosmjöl
  4. 4 msk mandelmjöl
  5. (om du är nötallergiker ta 5 msk kokosmjöl istället)
  6. 4 msk kruskakli *går att utesluta
  7. 1 msk fiberhusk
  8. 2 tsk bakpulver
  9. 1 msk deodoriserat smält kokosfett eller annan neutral olja
  10. 1 nypa salt
  11. Addera till lite chiafrön eller hackade nötter/frön om du vill ha ett bröd med lite mer tuggmotstånd.

Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda de torra ingredienserna först, mixa sedan ägg och keso med stavmixer. Blanda ihop allt.
  3. Det går bra att bara vispa ihop men då kommer kesokornen med.
  4. Fördela den fasta degen på bakpappersklädd plåt.
  5. Strö eventuellt vallmofrön / chiafrön på.
  6. Grädda i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter.
  7. Skär sedan i 4 bitar.
  8. Gott att rosta!
Noteringar
  1. 195 kcal ⎟12,1 g protein⎟3.1 g kolhydrater ⎟13.6 g fett per portion
Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s