Denne porsjonen er nok til to paier. Lag først paideigen og legg den i kjøleskapet. Du kan gjerne lage deigen i god tid i forveien og ha den liggende i kjøleskapet. Etterpå du har laget deigen, kan du sette på steikeovnen og blande fyllet.
Paideig:
1 porsjon quiche-deig
egg til pensling
Til fyllet blander du
1 kg laks i terninger
6 stilker sitrongress, finhakket
2 1/-3 røde chili, finhakket
(15 cm ingefær), finhakket eller revet
finrevet skall av 2 1/2 sitron. Ta gjerne noe av saften også.
(1 pakke go green mais, avrent)
salt
5 ss smør (50-75 gram), smeltet
90 g kokosmasse
Fremgangsmåte:
Kjevle ut deigen tynt mellom to bakepapir
Legg fiskeblandingen i en paiform eller annen ildfast form. Ta av det øverste bakepapiret og velt deigen over formen. Skjær eller riv av den overflødige deigen eller lapp der det er huller. Pensle gjerne med egg.
Stekes 220 grader i ca 25-35 min
Serveres gjerne med en salat.