Kokosboller

Denne oppskriften er under arbeid

Det er vår andre jul på et kosthold med lite karbohydrater og vi fikk lyst til å prøve om vi kunne få til vår tidligere «julekake-favoritt» slik at den passer inn i vårt nåværende kosthold.

6 plater gelatin legges til bløt i kaldt vann i 10 minutter. Klem ut vannet
1/2 dl vann kokes opp, gelatinen smeltes i dette

4 eggehviter piskes stive med litt salt og frøene fra 1/2 vaniljestang
15 ss Fibersirup clear og gelatinblandingen tilsettes
Pisk til det er stivt – kanskje opp til 10-15 minutter

Fyll skummet i en sprøytepose og sprøyt ut topper i ønsket størrelse på et bakepapirkledd brett. Sett kaldt en stund, slik at de får stivnet.

Smelt:
2 plater Green & Black sjokolade, vi bruker 85%
2 gode ss fett: meierismør, delfiafett eller kakaosmør

Stikk en gaffel i en skumtopp, slipp den i sjokoladen og rull den rundt. Plukk den opp igjen med en eller to gafler og slipp den ned i en dyp tallerken fylt med kokosmasse. Rull rundt. Sett bollen på et bakepapirkledd brett. Når du er ferdig setter du brettene kaldt igjen til sjokoladen er stivnet. Oppbevares kjølig, vi har dem i kjellerboden, i kakeboks. Ha gjerne et lag matpapir mellom lagene med kokosboller.

Oppskriften er inspirert blant annet av oppskriften til lavkargogjortenkelt.net

 

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s