Kokosboller lavkarbo

IMG_1764

For ikke så lenge siden fant jeg endelig en oppskrift på kokosboller som fungerte – skummet ble stivt og godt! Jeg fant oppskriften på bloggen Frisk og fin med lavkarbo.  Jeg har byttet ut sukrin + med sukrinmelis og lagt til en plate gelatin. Jeg har byttet ut toppingen med ingredienser og forhold jeg har eksperimentert meg fram til tidligere.

Kokosbollemasse
5 eggehviter
4 strøkne spiseskjeer sukrinmelis (60 ml)
6 plater gelatin
0,5 ts bourbon vaniljepulver (ekte vaniljepulver)
3 ss kokende vann, til oppløsning av gelatinen

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann 1 ca 10 minutter.

Pisk eggehvitene til en tykk masse med kjøkkenmaskin. Tilsett deretter sukrinmelis og vaniljepulver mens du fortsette å piske massen kraftig.

Hell vannet av gelatinen, klem ut overflødig vann. Legg gelatinen i en kopp e.l og tilsett 3 ss kokende vann og rør rundt med en gaffel til gelatinen er oppløst. Hell den oppløste gelatinen i eggemassen mens det fortsatt piskes kraftig

Finn frem tre serveringsbrett og legg på bakepapir. Strø et lag kokosmasse på brettene. Putt skummet i en sprøytepose med stjernetupp, evt en brødpose som du har klippet hjørnet av. Sett topper på brettene. Vi pleier å lage dem så små at de enkelt kan puttes hele i munnen.

Sett brettene kaldt i minimum en time før du dypper dem med sjokolade og drukner dem kokos. Vi lot dem stå i kjellerboden over natta. Da var de blitt ganske tørre på utsiden og greie å jobbe med.

Sjokoladetrekk
300 g  sjokolade.
(Foreslår å bruke Cavalier 200 g av 85% gourmet chocolate kokesjokolade og 100 g melkesjokolade.)
135 g smør
to eller tre poser revet kokosmasse

IMG_1753
Smelt sjokolade og smør i vannbad. Hell godt med kokos på en tallerken. Hent frem brettene med skumtopper. Fra nå av er det best å være to som samarbeider om prosjektet.

Person nummer en ruller en og en bolle i den smeltede sjokoladen. Bruk to gafler til dette. La overflødig sjokolade renne av før du slipper den ned på tallerkenen med kokosmasse (uten at gaflene dine kommer ned i kokosen). Person nummer to drukner den sjokoladedekkede bollen i kokos og setter den på et bakepapirkledd brett. Jeg pleier å sette dem tilbake på brettet de har stått på.

Settes kaldt noen timer – i kjøleskapet eller som hos oss, i kjellerboden. Når de er stivnet, kan de oppbevares i en boks. Jeg pleier å legge matpapir mellom lagene.

IMG_1762

Tanker om variasjon
En gang i fremtiden skal vi prøve å rulle dem i en blanding av hakkede, ristede hasselnøtter og revet sjokolade

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s