Paibunn – quiche

Paibunn med mandelmel og sesamfrø

4 dl mandelmel – lages i foodprosessor
4 ss smeltet smør
2 egg
2 ss sesamfrø
1/2ts salt
2 ts fiberhusk

Fyll (fra aperitif.no 2-3 porsjoner):

200 g bacon uten svor (eller røykt skinke)

1 dl reven Jarlsberg eller Edamerost eller parmesan hvis du ønsker mer smak

3 egg

1 ¾ dl crème fraîche (lettmelk hvis du er på slanker’n)

en klype hver av malt svart pepper og muskatnøtt

Fyll:

Skjær baconet i terninger eller strimler. Stek det nesten sprøtt i pannen. Legg det på kjøkkenpapir for at overflødig fett skal dryppe av. Pisk eggene og bland i crème fraiche. Smak til med pepper og muskat.

Fordel baconet over paibunnen og dryss over reven ost. Hell over eggeblandingen og stek i ovnen i 25 minutter ved 200 grader. Server nystekt med salat og godt brød. Skulle det bli rester av paien, smaker den like godt dagen etter.

PS! Du kan godt erstatte bacon med røykt laks!

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s