Pizza med parmaskinke og urter

1 porsjon (4 porsjoner)

Bunn:

62 g (250 g) brødmiks fra funksjonell mat
0,75 (3) dl vann

Forstekes i 7 minutter

Fyll til 4 porsjoner (1 porsjon)
1/2 potte oregano
1/2 potte timian
4-5 fedd hvitløk
1 plommetomat
2 ss olivenolje
1 ss balsamico
1/4 løk
200 g tomatpuré
100 g parmaskinke
ca 4 ss pesto (laget av basilikum, olivenolje, salt, pinjekjerner og parmesan)
grovt salt
150 (37) g revet ost
50 (12) g revet parmesan

Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 210 grader. Bland ingrediensene til en porsjon bunn om gangen. Rør raskt vann og brødmiks sammen. Hell det ut på bakepapirkledd plate med en gang og bre røren utover med slikkepotten (venter du, blir deigen tykk og vanskelig å bre utover.) Du får plass til to porsjoner på en stekeplate.
Forstek deigen i 7 minutter med pizzafunksjon eller varmluft. 

Øk varmen til 250-290 grader når bunnene er stekt.

Hakk urter, hvitløk og plommetomat og ha det i en bolle sammen med olivenoljen. Skjær løken i tynne skiver og riv skinken i store biter.

Når bunnene er stekt, stryker du på tomatpuré og har så på grovt salt langs kantene av pizzabunnen. Ha på urter, tomater og løk, samt noen klatter pesto. Strø på osten og legg på skinken. Til slutt legger du på litt urter.

Stekes i ca 6 minutter. Følg med når du steker. Ovner er forskjellige og tykkelsen på bunnen blir ikke lik fra gang til gang.

Variasjon
Bunnen fungerer like godt til mer tradisjonelt pizzafyll også.

Oppskriften fant vi i NU nr. 36-13, og har tilpasset den litt til oss selv.

 

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s