Kyllingsatay og peanøttsaus

Legg satayspidd i bløt i vann i minst 30 minutter for å unngå at de tar fyr før kjøttet er stekt.Det er fint å putte dem i en 1 1/2 liters brusflaske med vann og skru på korken. 

Kyllingsatay:
Skjær 500 g kyllingfilet i to eller tre på langs.

Bland sammen dette i et grunt fat (ikke metall)
1 ss honning, sukrin, fibersirup e.l.
1/2 dl soyasaus
2 ts sesamolje
1 ts malt gurkemeie
1 ts malt koriander
1/2 ts malt chilipulver

Tre kyllingen på de bløtlagte trespiddene på langs og legg dem i marinaden. Dekk til og sett dem kjølig i minst to timer.

Stekes på grill i 5-7 minutter. Snu dem ofte.

Peanøttsaus:
320 g salte peanøtter hakkes i foodprosessor (grovt eller fint, alt etter smak)
4 ss olje varmes i en middels stor kjele
ha oppi 2 hakkede løk og stek på middels varme til den er myk (ca 5 min)

Tilsett dette og stek videre under omrøring i 2 minutter:
4 pressede hvitløksfedd
4 ts revet frisk ingefær (kan utelates)
1 ts chilipulver
2 1/2 ts malt spisskummen
1 ts malt koriander
1 ts malt gurkemeie
et par omdreininger nykvernet pepper
1/2 ts hvitløkspulver
1 ts støtt gul sennep
1 ts støtt fennikelfrø

Tilsett dette og kok i ca 5 minutter, eller til sausen tykner
2 bokser kokosmelk (eller blandes kokosmelk og fløte – tilsammen 8 dl)
3 ss sukrin gold
peanøttene
2 ss fiskesaus

Tilsett ca 4 ss sitronsaft.
Smak til med salt

Hvis du ønsker glatt saus, kan du kjøre den glatt med stavmikser. Tips! Sausen plopper veldig hvis den er helt fin, så sett på lokk når du koker/varmer opp.

Jeg liker dette både varmt og kaldt. Varmt til middag og kaldt i matboksen.
Server f.eks. med en salat eller blomkålris.

 

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s