Fritert indrefilet av kylling

Disse stekes i ovnen, og er derfor ikke ordentlig fritert. De er uten egg og gluten!

INGREDIENTS
  • 6-7 chicken tenderloins (about 1 pound)
  • 1/4 cup coconut flour
  • 2 tablespoons grated Parmesan (optional)
  • 1/2 teaspoon kosher or natural sea salt
  • 1/2 teaspoon ground cumin
  • 1/4 – 1/2 teaspoon ground smoked paprika
  • 1/2 teaspoon garlic powder (optional)
  • 1/2 teaspoon onion powder (optional)
  • 1/2 teaspoon black or white pepper
  • 1/4 cup olive oil
INSTRUCTIONS
On plate or shallow container, mix Parmesan and spices with a fork.
  1. Pour olive oil in small container. Drench each tenderloin in olive oil then gently press each chicken tenderloin in coconut flour mixture.
  2. Ensure each tenderloin is completely covered with coating then place on a rack inside shallow baking pan.
  3. Bake at 400°F for 10-12 minutes then flip each tenderloin.
  4. Continue baking for an additional 10-12 minutes. To brown the outside, place tenders about 6-inches from top broiler on high and broil each side for about 1 minute. (You’ll need to flip the tenders again to brown each side using the broiler)
  5. Eat plain or dip in your favorite sauce.
Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s