LCHF pasta carbonara

 


Hjemmelaget pasta med Philadelphia-ost
Vi lager sausen først og putter pastaen i etterpå. Det er litt vanskelig å få pastaen varm. Neste gang skal vi ha pastaen i en ildfast form med lokk i ovnen, og holde den varm der mens vi lager saus.

Sausen egner seg ikke til å varme i mikroen. Da blir det bare en omelett.

Jeg har kopiert teksten under direkte fra Ingrids blogg. Jeg har lagt til kommentarer i kursiv:

Ingredienser (2 porsjoner)
Pasta

  • 4 egg
  • 125 gr philadelphia/kremost
  • 1/2 dl fiberhusk

Carbonara

  • 1 pakke bacon
  • 2 egg
  • 2 dl fløte
  • 100 gr revet parmesan
  • Salt
  • Kverna pepper

Fremgangsmåte
Bland alle ingrediensene til pastaen godt. Hell det på et bakepapir og legg et bakepapir over. Klem det ut til kantene. Stek det med begge bakepapirene på 150 grader i ca 10 minutter. La det hvile litt og ta så forsiktig av bakepapiret. Lag passe tykke pastastrimler med et pizzahjul. Prøv å rulle pastaplatene som en kanelsnurr og skjær tynne strimler. Finn en måte å holde pastaen varm på – kanskje tildekket i en ildfast form i stekeovnen.

Mens pastaen er i ovnen kan du steke baconet. Ha egg og fløte over i en stor kjele og visp lett sammen. Rør forsiktig rundt i ca 5 mintter, og tilsett bacon og krydder. Vi har prøvd å ha pastaen i gryta og varme den opp der, men trivdes ikke så godt med det. 

Server i store skåler med masse parmesan på toppen 🙂 Dette er veldig mektig, så du blir supermett på dette selv om porsjonene ikke ser gigantiske ut!

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s