Grønn-te-marinert ytrefilet

Biff med wasabidip Oppskriften er hentet fra http://www.matprat.no

Kjøtt:

  • 800 g indrefilet av okse
  • 1 ss olje til steking

Grønn te-marinade:

  • sterke grønne teblader som gunpowder, evt en pose grønn te
  • 212 dl vann
  • 1 ts sesamolje
  • 2 ts soyasaus
  • 2 ss riseddik
  • 1 ts ristede sesamfrø
  • 2 ts finhakket nori (grønne ark som brukes til maki)
  • 1 ts tabasco, eller etter smak

Wasabidipp:

  • 1 beger kesam mager, 1 %
  • 2 ts wasabi – alternativt pepperrot og dijonsennep

Fremgangsmåte:

  1. Ha posen med grønn te i 2,5 dl varmt vann (ikke kokende). La det trekke i 5 minutter.
  2. Bland ferdigbryggt te med de øvrige ingrediensene til en marinade. La det bli kaldt.
  3. Del ytrefileten på langs i tre deler. Stek delene en i en stekpanne sammen med olje på høy varme. Vend biffene og slå ned til middels varme, slik at de blir jevnt stekt rundt hele, i 5-6 minuter. Biffene skal helst være røde i midten (kjernetemperatur på 65 grader).
  4. Legg de varme biffene i marinaden og la det marinere i kjølskapet i ca. 3 timer.
  5. Skjær opp biffene i tynne skiver.
  6. Bland kesam og wasabi godt sammen.

Server grønn te-marinert ytrefilet med wasabidipp.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s