Danske fastelavensboller med vaniljekrem

Når man vil ha mormor Anemaries fastelavensboller, men har bestemt seg for å leve lavkarbo, så må man finne en annen oppskrift enn hennes. Denne fant jeg  på Mine bedste lchf opskrifter. Jeg hadde ikke lyst til å lage vaniljekrem av kremost, så jeg lette frem en annen vaniljekrem. Oppskriften er til 12 boller.

DEIGEN:
1 helt æg str. M/L
3 æggehvider str. M/L
50 g blødt smør
1/2 ts kardemomme
1 knivspiss vaniljepulver
2 ts bagepulver
2 ss sukrin gold (bruk måleskje – 30 ml)
2 ss fiberhusk, gul
1 dl mandelmel (oppskriften sier avfettet, men det liker ikke jeg)
2 dl pofiber
200 g creme fraiche 38%
100 g revet mozzarella
1 dl fløde
1 æg til pensling

VANILJEKREM
http://mad.birgitsbiks.dk/?p=96
4 æggeblommer
2 ss sukrinmelis
2 dl fløde
1 toppet teskje vaniljepulver (f.eks. fra Helios)
noen dråper vaniljeessens (helles i til slutt)
1 1/4 ts  johannesbrødkernemel rørt ut i litt fløte

TOPPING
Alternativ 1: Hvis de skal se ut sånn som når mormor Anemarie lager dem, så skal lune boller dyppes i smeltet smør. Rull/dypp dem så i sukrin gold for å få en knasende overflate. Server straks.

Alternativ 2: Toppingen blev ren 70% mørk chokolade, som jeg smeltede ved at varme en gryde op uden noget i, tage den af varmen og lige lade den stå lidt, hvorefter jeg hældte den hakkede chokolade i, og smeltede den under omrøring. Bollerne blev pyntet med lidt drys af tørret hindbær 🙂 Mums 🙂

Alternativ 3: Kan også pyntes med Sukrin Melis rørt med lidt koldt vand

Alternativ 4: Hvis man er til flødeskumsfyldet – kan man skære dem igennem og fylde flødeskum i. Det bliver særligt fint med flødeskumsfyldet, hvis man koger lidt hindbær med lidt Sukrin Gold i – køler det helt ned i køleskabet – og vender ind i flødeskummet. Det ville jeg selv ha’ gjort, hvis jeg var til flødeskumsfyldte fastelavnsboller 🙂

FREMGANGSMÅTE


VANILJEKREM: Pisk æggeblommer, sukrin, vanilje og lidt piskefløde i en gryde under opvarmning.

Gør i øvrigt, som hvis du skulle lave bernaisesauce, kom fløden i lidt efter lidt, under konstant piskning. Sæt varmen til middel, og fjern gryden når det begynder at tykne – kom lidt fløde i og pisk videre over varmen igen – fortsæt til det har den ønskede konsistens.

Hvis du ikke syns den er tyk nok, kan du røre lidt maizena eller johannesbrødkernemel ud i lidt koldt fløde og tilsætte det.

Hvis cremen skiller hiver du gryden ind under den kolde hane, og giver det et LILLE skvæt koldt vand – rør kraftigt efter. (Den kolde hane = kaldtvannskrana)

Hæld i en skål og køl af.

NB! Vaniljekremen blir brunprikkete, ikke lysegul slik kjøpt vaniljekrem er. Dette er på grunn av vaniljepulveret. Du får en saus uten prikker hvis du bruker vaniljeessens i stedet for vaniljepulver.

DEIG:
Bland det tørre: mandelmel, pofiber, fiberhusk og bakepulver. Skill tre egg. Pisk eggehvitene stive og smelt mozzarellaen i mikroen. Bland creme fraiche, fløte, et egg, smør, vaniljepulver og sukrin i en skål. Hell i den smeltede mozzarellaen og bland det hele med en stavmikser. Vend inn eggehviten. Ha det tørre i det våte og bland med en slikkepott til en ensartet deig.

Sett ovnen på 175 grader, varmluft.

Del deigen i 12 emner. Rull emnene til boller, trykk emnene flate. Legg ca 1 teskje vaniljekrem på hver flate bolle og lukk deigen rundt vaniljekremen. Legges på bakepapirkledd plate med skjøten ned. Pensle med egg. Stekes i 20-25 minutter til de er fint gyldne. Trekk bakepapiret over på en rist og la bollene avkjøles.

Kan oppbevares i pose i kjøleskapet og varmes opp i mikroovnen i ca 30 sekunder.

Notater 20.02.17:
Bollene ble gode, syntes Ellen og Kirsti. Lars likte dem ikke, og Peder syntes de bare var greie. Vi prøvde med sukrin gold på toppen og med 85% sjokolade. Begge deler var bra.

Deigen var vanskelig å klemme tynn, så det ble mye deig i bunnen av bollene. Vi prøver å putte den i kjøleskapet en halv times tid neste gang for å se om den kan bli tynnere. I tillegg vil vi ha mer vaniljekrem, dobbelt så mye. Kremen ble på en måte sugd inn i bollen.

 

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s