Loff med sprø skorpe

Ingredienser til en liten loff

250 g       Tine revet ost, lettere. Kjøres i blender til fin masse.

½ ts        salt

2 ss          fiberhusk

1 dl          mandelmel

2 dl          pofiber

2 ts          bakepulver
3 hele egg

6 eggehviter

 

egg til pensling

blå valmuefrø, pofiber eller grovt salt til å strø oppå brødet

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 175 grader, varmluft.

Bland det tørre. Ha i eggene. Blandes godt i kjøkkenmaskin. Samle deigen til en klump med en slikkepott. Legg bakepapir på en stekeplate. Skyll hendene i kaldt vann og form deigen til en loff. Jeg skylte hendene mange ganger før jeg var fornøyd med formen på brødet. Legg brødet på bakeplaten. Pensle hele brødet med sammenvispet egg og strø på valmuefrø. Skjær 3-4 skrå snitt på toppen av brødet.

Sett platen midt i ovnen. Stekes i 60-65 minutter. Hold øye med brødet etter 50 minutter og pass på at det ikke blir for brunt.

Serveres gjerne lunkent med meierismør og godt pålegg.

Kilde: Franskbrød med sprø skorpe

 

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s