Solsikkeruter

Solsikkeruter – brød

8 egg
2 dl cottage cheese
, kjørt jevn med stavmikser
1 ts salt
3 dl solsikkefrø eller andre frø, kvernet til mel i foodprocessor
1 dl melk, fløte eller naturell yoghurt
3 ts bakepulver
3 ss fiberhusk

Bland først sammen egg og cottage cheese. Tilsett deretter det tørre og så melka. Smør den ferdige røra utover en bakepapirkledd langpanne.

Stekes ved 200 grader i cirka 18 minutter, midt i ovnen. (Originaloppskriften sier 30, men det er for lenge).

Etter at jeg fikk større stekeovn (IKEA) lager jeg 1 1/2 porsjon av deigen. Ellers blir brødet for tynt. Brødet holder seg fint en ukes tid i kjøleskapet. Du kan ta kaldt vann på hendene og glatte ut overflaten på brødet hvis det er vanskelig å få glattet den ut med slikkepott.

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s