Solsikkeruter

Solsikkeruter – brød
12 egg
3 dl cottage cheese
, kjørt jevn med stavmikser
1 1/2 ts salt
4 1/2 dl solsikkefrø eller andre frø, kvernet til mel i foodprocessor
1 1/2 dl melk, fløte eller naturell yoghurt
4 1/2 ts bakepulver
4 1/2 ss fiberhusk

Bland først sammen egg og cottage cheese. Tilsett deretter det tørre og så melka. Smør den ferdige røra utover en bakepapirkledd langpanne.

Stekes ved 200 grader i cirka 18 minutter, midt i ovnen.

Brødet holder seg fint en ukes tid i kjøleskapet. Du kan ta kaldt vann på hendene og glatte ut overflaten på brødet hvis det er vanskelig å få glattet den ut med slikkepott. Jeg pleier å dele brødet opp i lange striper som jeg legger oppå hverandre i en pose i kjøleskapet. Jeg lar bakepapiret det stekte på ligge mellom lagene.

Dette brødet er lavkarbo og nøttefritt.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s