Noras nøttebrød

image150 g mandler

100 g sesamfrø

100 g linfrø

100 g solsikkefrø

150 g gresskarkjerner

1 dl olje, vi bruker olivenolje

2 ts havsalt

5 små egg

 

Mal madlene i kjøkkenmaskin. Bland dem med de øvrige frøene og kjernene i en bolle. Pisk eggene og ha dem i sammen med havsalt og rapsolje. Fyll deigen i en brødform med slippbelegg/eller smurt og dekket med bakepapir og stek brødet på 160 grader i 70 minutter. Avkjøl det i formen. Surr et kjøkkenhåndkle rundt brødet og legg det i en plastpose i kjøleskapet.

Bildet er fra vi var på ferie i et gammelt gårdshus midt ute i rismarkene et stykke sør for Barcelona sommeren 2016. Der var det ingen brødformer, men en rund, ildfast form gjorde samme nytte. Alufolie var like bra som bakepapir.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s